Projecte creatiu per al qual hem pres com a referent a l’artista Antoni Tàpies. Amb motiu del seu centenari, descobrirem la seva obra i sobretot el que ella ens pot aportar.
Per a això, s’han seleccionat diverses obres de l’artista, les hem analitzat i hem descobert quins elements plàstics són comuns i característics de la seva obra.


També hem explorat la tècnica del collage, tan recurrent en la seva obra, utilitzant teles, cartons, papers, fusta, pedres, sorra i llana, entre altres materials.


El projecte arrenca amb l’adaptació de la proposta de la Fundació Antoni Tàpies del joc de saber mirar “Mireu, mireu a fons”. L’objectiu principal és aprendre a plantejar-nos interrogants, per a interpretar i reflexionar sobre la realitat, per a no quedar-nos només amb el que ens diuen que és o a simple vista es veu. Plantejar-nos preguntes que ens portin a replantejar-nos les coses des d’altres perspectives. I un segon objectiu, és comprendre que les obres ens transmeten idees, conceptes, missatges i que els objectes, els materials que emprem, els elements gràfics com ara els símbols, les lletres, els números ens ajuden a aconseguir-lo.

El projecte ha constat de 4 propostes individuals:
Em pregunto de quantes maneres puc dibuixar una cadira


Em pregunto de quantes maneres diferents puc dibuixar la lletra inicial del meu nom


Em pregunto com i per a què puc utilitzar les lletres, els números, els símbols i les creus en les meves obres.


Em pregunto què pot fer i quins missatges puc transmetre amb la mà

Gràcies a la Fundació Tàpies per compartir un material didàctic i recursos pedagògics tan útils per a acostar el món de l’Art Contemporani als nens, educadors i al públic en general.
https://fundaciotapies.org/es/