HANDSMATTER

                Veure amb les mans

La trobada entre la matèria mal·leable i les mans que la modelen a cegues per a testimoniar allò que estimula els nostres sentits, emocions o intel·lecte.

                            Guido Dettoni

www.handsmatter.org  

L’adaptació de la pràctica artística creativa Handsmatter, concebuda per l’artista Guido Dettoni, ha inspirat el desenvolupament del projecte amb els alumnes d’I4 i I5.
El procés artístic s’inicia modelant un tros de fang a cegues deixant-se portar per l’estimulació sensorial de la música Clar de lluna de Ludwig Van Beethoven. Les formes sorgides es converteixen, a través de la fotografia, en imatges de les seves diferents facetes. El volum mirat des dels diferents punts de vista genera una seqüència d’imatges que propiciaran noves interpretacions.
A partir d’aquestes seqüències d’imatges es planteja crear una composició-il·lustració d’una nova forma escultòrica. Les imatges de les diferents facetes es componen, acoblen entre elles mitjançant el calcat sobre paper utilitzant la taula de llum. El procés acaba amb la cerca del volum mitjançant el dibuix.