http://bit.ly/3sMosa5

 

Antonio Ballester tracta la idea de creativitat com a procés d’aprenentatge i l’entén com a creació de l’home i com la pròpia creació de la naturalesa, que plasma en un món simbòlic on tot està en connexió.

La seva obra és reflex de com tot es relaciona amb tot i ho recrea amb els efectes gràfics que produeixen els patrons naturals, els cicles vitals, les estacions, en nosaltres. Utilitza l’abstracció per a buscar l’essència de la realitat, reduint els patrons a símbols senzills i concrets, una miqueta primitius. 

La seva pràctica artística gira entorn de la nostra relació amb el que tenim al voltant, tant de l’entorn natural com els objectes i allò que ens envolta.

#Repte 12

T’has parat alguna vegada a fixar-te en aquests elements de la naturalesa o ben creats per la mà de l’home que es repeteixen al teu voltant? Et proposo que fixis tu atenció a descobrir, no sols amb la vista sinó a través de l’ús dels 5 sentits, gust, olfacte, tacte, oïda i vista aquests patrons que es donen en tu entorn més pròxim, sigui dins o fora de la teva casa, pel carrer, pel col·legi o pel camp per on passeges o muntes amb bici. Patrons que es repeteixen en un espai i en un període de temps, sigui dia, nit o al llarg de les setmanes…Tant podria ser l’olor de cafè de cada matí com el piular dels ocells, un cel buidat que veig dia rere dia per la meva finestra, o un semàfor, un túnel, o un tipus de branca…Fes una selecció i tria 4 o 5 patrons significatius per a tu, amb els quals representar el teu propi paisatge vivencial. 

A partir de cada patró tracta de sintetitzar-lo a la mínima expressió, alliberant-lo de petits detalls que acompanyen però no tenen importància en la seva essència. Si el meu patró triat fos els semàfors que hi ha camí a la meva escola que cada matí m’haig d’esperar perquè estan en vermell, i mentre espero veig més o menys la mateixa escena diària, podria sintetitzar-ho en un rectangle gris vertical amb un cercle vermell.

Tracta de simplificar les seves formes utilitzant formes geomètriques, formes senzilles i colors plans.

Una vegada hagis decidit com representar-los fes-los en cartolines o papers de colors, retalla’ls, repeteix-los per a obtenir diversos elements iguals i juga amb els seus possibles colors i escales o grandàries del patró, així com amb el positiu/negatiu que s’obté en retallar la seva forma. Amb tot això ja estàs llest per a fer una o moltes composicions de tu paisatge, utilitzant el teu propi codi que reflecteixi la teva percepció i sentir. Hauràs d’anar pegant els patrons obtinguts amb cola a un altre o altres papers dels colors que t’interessi. Estaràs creant collages.