El taller artístic del passat 4 de juny, dirigit a educadors i vinculat al Projecte Emocionar-et, ha permès una trobada entre professionals de l’educació, establint-se un diàleg entre Art i Educació molt enriquidor per a tots.

El plantejament del taller era el de preparar un taller pràctic que propiciés una sèrie de reflexions entre els participants sobre el paper de l’educació artística i l’ús dels diferents llenguatges artístics dins de l’educació.

La proposta ha constat de dues parts relacionades entre si, en les quals s’ha propiciat l’ús de llenguatges plàstics propis de l’Art Contemporani. Sota la temàtica de les emocions, cada participant triava una emoció entre 15 opcions que se’ls oferia. A partir d’ella, es proposava treballar la paraula que identifica l’emoció triada i, al seu torn, se’ls proposava crear una peça-objecte, treballada des de la memòria dels objectes, aquestes associacions mentals que fem sobre aquests.

La proposta artística pretén enfrontar als educadors a una experiència estètica, on la gran varietat de materials amb els quals compten, el seu ús, manipulació i transformació els provoqui una reflexió sobre el concepte triat i sobre els processos que intervenen mentre creguin.