Sota les preguntes de quines coses us sorprenen? què és allò que heu vist, sentit, provat, fet olor o sentit que us ha sorprès? s’ha originat aquesta proposta artística formalitzada en un arxiu visual.

Ens sorprèn l’inesperat, tot allò que ens provoca una sensació diferent de l’esperat, impressions que es queden registrades en la memòria, sensacions que en ser recordades ens evoquen emocions diferents.

Amb aquesta activitat, es pretén provocar una cerca dins dels records de la memòria de cadascun, d’aquests llocs, aspectes, coses, persones…que ens han sorprès per a crear un arxiu visual col·lectiu amb la recol·lecció de les seves impressions. Totes són impressions individuals i independents, no es dona una narració discursiva entre elles, d’aquí ve que sigui hagi formalitzat amb un emmagatzematge independent uneixis i d’unes altres.

S’ha utilitzat el concepte d’arxiu com a dispositiu d’emmagatzematge d’una memòria social i cultural, d’un grup de nens i nenes d’entre 3 i 6 anys, de La Farga Infantil, una recol·lecció que abasta el període de temps transcorregut de gener a març del 2018.