Idea treballada en equip. “Torre Eiffel”

En assemblea

Gaspar “Tengo una idea, la Torre Eiffel. la vull fer en fang”.
Alvaro aixeca la mà i diu “ jo sé com és la Torre Eiffel, els meus pares van ser allí. Tinc una foto de la Torre Eiffel penjada en la nevera de casa”.
Thibald aporta “el meu papà i la meva mamà han estat allí, està en Paris”. I saps de quin material està feta ? “És de metall”.
Gaspar tu has estat allí? Saps com és?.
Gaspar respon “no”.
A continuació se’ls pregunta us agradaria treballar sobre aquesta idea junts ?
Contesten “sí”.

A l’hora de triar racó

En el moment d’anar al racó Gaspar i Alvaro es dirigeixen a la taula de llum i Guillem se’ls uneix. Al poc decideixen que millor és anar a fer-ho al racó del modelatge, amb fang. En acabar la sessió se’ls ha preguntat perquè havien canviat de racó gairebé al principi i contesten “ perquè no hi havia ratlles i les necessitàvem per a fer les ratlles de la Torre i perquè no teníem per a fer les potes de la mateixa grandària”. Han valorat que el material de la taula de llum no era l’adequat per a poder realitzar la Torre Eiffel.

En el racó del fang

“ Hem començat per les potes. Són quatre”.
Ens diuen que “ la Torre té forma de triangle ” i se’ls pregunta i com es pot subjectar? “Amb les potes, els triangles es tomben i s’ajunten a dalt”.
A continuació veiem que posen les ratlles que es van creuant i al final posen un palito vertical en la part més alta De la Torre. I els preguntem què és això? Per a què ho heu posat? Ens expliquen que “és l’antena que protegeix la Torre”. Guillem ens conta que “és per a quan hi ha pluja” i afegeix “sí quan hi ha trons l’antena protegeix la Torre”.

En finalitzar la sessió

Creieu que ho hauríeu pogut fer igual sols?
“No perquè costava molt i només és un. Els tres buscàvem la solució per a continuar fent-la”.

 

Gaspar, Alvaro i Guillem, 5 anys