Parlar d’emocions és parlar de la vida de les persones. Les emocions irrompen en el nostre dia a dia, ens alteren, ens suggestionen, ens animen, …, i només som conscients del seu significat i podem associar-lo a un sentiment si aprenem a reconèixer-les.

Reconèixer implica verbalitzar, comprendre, explicar i mostrar d’alguna manera tot allò que ens afecta i passa, que ens produeix un canvi d’actitud, bé perquè ens afecta personalment o perquè afecta aquells que conviuen amb nosaltres.

La nostra pretensió en aquest projecte és introduir els nens en aquest camp tan extens, abordar el tema de les emocions des de molt diferents perspectives i promoure l’execució d’una mostra artística en funció de les seves experiències.

La primera inquietud en treballar amb nens tan petits sobre aquesta temàtica és valorar què saben sobre les emocions, vocabulari, reconeixement de les mateixes, identificació en experiències pròpies. Per a això, s’ha proposat l’activitat d’embotellar les emocions, o el que és el mateix, provocar una classificació d’emocions a partir d’imatges reals en ampolles. Aquesta activitat contribueix a treballar la part conceptual del posterior treball plàstic.

De manera concisa a continuació s’explica el funcionament de l’activitat recollit en imatges.

Presentació dels materials per dur a terme l’activitat

Observació de cadascuna de les fotografies exposades

Intercanvi d’observacions

Anàlisi i primers comentaris a partir de les imatges

Observació detallada, tractant de comprendre  i reconèixer què succeeix a la imatge

Selecció d’una imatge i verbalització sobre el què veuen, què pensen, què senten els personatges i què senten ells

Classificació de les imatges a les diferents ampolles

Posada en comú de les conclusions sobre les emocions que han aparegut