Títol 

No més plàstics en la mar

Simbolització

Una poma podrida 

Actuació 

Recollida dels plàstics amb bussos i vaixells que   depuren i netegen l’aigua

Projecte P4/P5

Menjar amb coberts de plàstic d’un sol ús serà impossible a la UE a partir de 2021

pastedGraphic.png

Residus plàstics que s’emmagatzemen en la sorra de les platges. / AFP

Els governs comunitaris aproven la llei que també prohibeix les palletes per a beure, els bastonets de cotó o els embassaments de poliestileno per a aliments

EUROPA PRESS Brussel·les

Dimarts, 21 maig 2019, 13.26

La Unió Europea ha donat aquest dimarts l’últim pas per a aprovar la normativa que prohibirà a partir de 2021 els articles de plàstic d’usar i tirar més populars, com a plats, coberts, palletes per a beure, *bastoncillos de cotó i envasos de poliestirè per a aliments, amb l’objectiu de reduir el seu impacte en el medi ambient. Els governs del bloc comunitari han donat llum verda a nivell d’ambaixadors a aquesta legislació, que ja va obtenir el vistiplau del Parlament Europeu a la fi de març.

Aquests plàstics, segons càlculs de la Unió Europea, representen prop del 70% dels desfets plàstics que contaminen les aigües i les platges del territori comunitari i l’objectiu de la mesures és erradicar l’ús d’articles de plàstic per als quals existeixen ja alternatives en materials que no danyen l’entorn. A la llista proposada per la Comissió Europea, que inclou *bastoncillos, plats i coberts, gots i palletes per a beure, es van afegir per exigència del Parlament Europeu els envasos en poliestirè per a menjar ràpid

.