Proposta constructiva amb un patró

 

Proposta pensada per a realitzar un aprenentatge a través del joc, atractiva tant per als niñ@s com per als majors. Una activitat molt autònoma una vegada que s’han preparat les peces.
Un mateix element constructiu (peça) que dona joc a crear múltiples escultures modulars. Les peces s’assemblen formant volums.

És molt interessant, durant el muntatge i una vegada construïdes les petites escultures, veure què passa en posar-les sota la llum solar o elèctrica.

Objectiu: treballar la representació volumètrica, l’equilibri, la destresa manual, la creativitat, la concentració, l’observació i la projecció de volums i les seves transformacions, entre altres.

Materials:

Es necessita cartó ( no gaire fi), una regla o metre, llapis i tisores.

En el meu cas he reutilitzat una caixa de cartó de cacau en pols aprofitant les solapes lliures de dibuixos i publicitat, cuidant l’estètica a l’hora de treballar i d’obtenir les creacions.

He fet 16 peces iguals de 10 x 5 cm, el número i grandària podria ser un altre, però es tracta d’obtenir bastantes peces iguals el que permet més opcions a l’hora de construir. Cada peça té dos petits talls, un a cada costat, una fina ranura del gruix del cartó utilitzat.